söndag 11 januari 2015

Uppsittning

Idag var vi på banan med hästarna. Mamma fick öva lite med Ture. Lite unghästövningar som jag lärt mig tidigare. Man "välter" och "flyttar baken" sen fick Ture gå på banan med grimskaftet hängandes så att han skulle trampa på de och inte få panik för de. Det gick bra allting. Jakob och Ture fick typ spel och hoppade runt och bockade och stegrade och sparkade bakut, allt samtidigt en stund. När dem brallat av sig började jag flytta baken på Jakob. 
Alltså man trycker på baken och tar med framdeles samtidigt så att man snurrar runt och runt. När hästen tröttnar stannar han automatiskt. Då kan man börja sitta upp. Minsta lilla som han är påväg att gå iväg eller liknande så hoppar man av och snurrar några varv igen. Alltid tills dem stannat själva. Sen börjar man om. Tillslut orkar dem inte snurra runt mer och då står dem stilla och så kan man hoppa upp:)
Imorgon får Jakob vila och Ture ska upp ensam till stallet med mig. Han ska borstas av och göra lite övningar i stallet bara sen ner till hagen igen. Det borde han klara. Men man märker att han har fastnat för Jakob. Han vill inte vara ifrån honom en sekund! Han älskar Jakob! Jakob är Tures kompis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar